Kythera guide, vad du kan se bland städerna och stränderna på den grekiska ön

Det har dussintals städer men en handfull invånare. Det ligger några kilometer från kusten av Peloponnesus men för officiella handlingar är det en del av Joniska öarna. Det lockar turister som letar efter fred, men dess gator är fulla av talarens sång Australisk engelska. ÄR Kythera, Ön Grekland där enligt en legend föddes Venus. Och detta verkar redan vara en definitiv garanti för skönhet bortom det öde som det konkurrerar med om rollen. Cypern. Utöver myterna, men guiden till Kythera (eller Kythera om du föredrar att kalla det med det gamla italienska namnet) innehåller det många av skönheterna iEgeiska. Intressant är att även om många turister som letar efter öar för att kolonisera räddas.

Slott och fästningar. Där australiska talas

Kythera-guiden börjar oundvikligen långt ifrån: det är en komplex historia. efter bysantinerna där började de landa massor av pirater som de lyckades med Turkar och venetianer. De sista har lämnat spår nedan form av slott och fästningar men då kom de också Franska och engelska (Som i stället lämnade broar): alla försökte på samma sätt lägga händerna på en plats som var en nav för fartyg och handel mellan öst och väst, Grekland är Kreta.

Kythera guide

Kythera guide: många byar och få invånare

I går. Idag finns det naturligtvis inga fler strider och skärmysslingar, men ja lugnt liv på en ö som gömmer sig motsatta själar och väl fyrtio länder. Om du tror att jag fast bosatta är drygt tre tusen förstå hur de kan vara av människor på vintern. TILL söder, nästan värda städer och sevärdheter kan ses Kykladerna. tills CentrumMellan pooler och små raviner öppnar sig förlängningar av olivträd vida. Norr, cypress- och tallskogar och hus med röda tak. Hur kan du säga någon form av sammanfattning av Grekland på några kilometer.

🏨 Bo på de bästa hotellen till otroliga priser 🏡
💸 Slipp betala växlingsavgifter 💳
🪂 Om du inte gillar att stå still får du inte missa de här utflykterna. 💃
🚙Vill du röra på dig?  Hyr eller köp det du behöver✈

Oceanic Grekland, men: ja, för, som tidigare nämnts, det stora en del av invånarna emigrerade till Australien (Som de ironiskt nog kallar ”Den stora Kythera”) Men utan att klippa navelsträngen med ursprungsön. Här är många av Australierna kommer tillbaka för semester (Även om det kanske är fjärde generationen) och du ser ofta australiensiska flaggor vajande eller roliga tecken som säger till se upp för känguruer. Även om de omgivande länderna är 100% grekiska.

resan till kythera

Huvudstaden och fästningen

Hur är det sant? huvudstad på ön, Chora, Klättrade runt slottet byggt av Venetianerna år 1500 i syfte att övervaka havet runt. Även i dag är utsikterna faktiskt livliga. Staden vid dina fötter är precis som du förväntade dig: stiga gränder, oväntad vidgning, vita hus och buskarutbrott små blommiga torg med fridfulla tavernor däremellan fyrkantiga hus och nästan venetianska bostäder. När solen börjar sluta slå är det trevligt att promenera genom tälten innan du tar en öl i vinden. Om du är historiefantagare finns det också en litet arkeologiskt museum – men kontrollera scheman noggrant så att du inte hittar dörrarna stängda.

Kythera guide: kuststaden

Går du ner mot det blå, efter några hårnålsböjningar, kommer du till Kapsali en kuststad som enligt Kytheras guide är perfekt turist plats. Var du kan koppla av i solen men också var du hittar den tavernor och klubbar, ett stenkast från Chora, men tillräckligt långt borta för att framstå som en hemlig plats. Egentligen denna stad, vad Det var tidigare hamnen på önÄven om det idag är en säker tillflyktsort endast för segelbåtar och yachter, har det utvecklats mycket men har inte förlorat sin själ. havet erbjuder ställen att äta och sova men det är aldrig för trångt och stämningen är alltid trevlig. För att skydda den från ovan, förutom Chora slott, Det är uppriktigt klostret San Giovanni huggen in i berget, en bild som påminner om den av Khozoviotissa till Amorgos.

Vi pratade om hamnen i Kythera: i dag är det färjestopp överfördes till Diakofti längs nordost om ön. Att säga hamn innebär ofta att tänka på en oelegant, förorenad och absolut inte harmonisk plats. Diakofti, å andra sidan, är motsatsen.

Kythera guide

TILL by med några hus med utsikt över havet med ett hav av karibisk färg och platt som i en pool, en sandstrand, till några barer och en krog. Och några hus att hyra rum. Det verkar lite, men det är mycket: att ligga i solen och titta på färgens långsamma dans som anländer till en främre ö förbunden med en bro och du slappnar av. Ett råd: om du vill äta med bordet högst 20 cm från varvet från havet är detta rätt ställe.

Fjorden och den vita byn

En annan stad där husen och havet berör är Avlomonas, En liten bosättning som tidigare tillhörde fiskare och nu välkomnar turister. Men utan att lida för mycket: på sommaren där det finns två barer, tre tavernor och en minimarknad. På vintern har den 18 invånare. Scenariot är dock att bli kär i vissa tio vita hus, en liten fjord som går in i centrum av staden, barn dyker och människor som går för att det lilla centrumet är fotgängare åtminstone på natten.

Några hundra meter bort ligger den långa stranden i Paleochora där det ofta inte finns någon och på klipporna befinner du dig lokalbefolkningen som samlar saltet som finns kvar i dessa naturliga saltlägenheter. Vid punkten nära fjorden finns en litet 1500-tals venetianskt slott århundrade. Det brukade kontrollera pirater, idag är det bara bakgrunden för jaget och platsen att gå på korta promenader efter middagen.

De tre stränderna i rad

Mer norrut, 26 km från Chora, Ligger Agia Pelagia, En av de äldsta städerna i Kythera och som tidigare fungerade som huvudhamn. Här började turismen tidigare än på andra platser och i bukten där de är flera hotell och flera tavernor men takten är väldigt långsam. Som om brådskan här aldrig har tagit tag. de havet framför husen är alltid lugnt och öppet men att simma följer bara vägen i början av staden som ansluter till flera stränder: att ringa dem Firien Ammos, Lorenzou och Lagada. Leta efter dem och välj: det finns också en liten strandbar med sallader och bra musik. Resten är gjord av solen och vinden.

Vår guide från Kythera tog oss över havet. Nu ska vi gå in. Målet är Potamos, Den största byn Kythera ligger 10 km från Agia Pelagia och 19 km från Chora. Förvänta dig inte en stad, men det är fortfarande det viktigaste handelscentret och centrum för invånarna varje söndag organiserar de också en marknad. Turister och lokalbefolkningen flockar hit. Du gillar och föräldrar tar en kaffe i en av de många barerna och sedan går du in i restaurangen kyrkan San Teodoro.

Kythera guide

Kvarnarna och vattenfallen

Fortsätter du senare kommer du till ett annat inre land. Och detta, om möjligt, är ännu mer unikt, sägs det Mylopotamos och namnet väcker kvarnar i floden. Det verkar otroligt i ett land som kommer från bruken Milos till Mykonos, Har alltid dem skjuts med vinden. Men här finns det verkligen en flod. Hjärtat i landet är en litet torg där det finns ett fantastiskt café i skuggan av några enorma plataner men lite lägre kokande vatten och det finns till och med ett vattenfall. För att komma dit går du ungefär tio minuter genom träden och kikadernas buller. Och sedan slog vi poolen som naturligtvis var för myten huset till en nymf.

Går du förbi byn kommer du till en liten by som verkar obebodd med gamla byggnader (och på stenarna lejonet av San Marcos) Och gå sedan ner en klippa till grottan Agia sofia: Inuti är en skog av stalaktiter och stalagmiter och det finns också forntida fresker som säger att detta var en kyrka. Och om insidan är spännande på utsidan är utsikten spännande.

Hur man kommer till Kythera

Den enklaste världen att få Kythera är med planet. På ön finns en flygplats med dagliga kontakter med Aten. Flygningen tar mindre än 45 minuter. med buss från Aten, Det är en lång resa som går från Kiffisos station med destination Peloponnesos neapoli. Med buss tar det minst sex timmar. Det finns också länkar från Pireus men det här är långa resor på minst sex / sju timmar. eftersom Neapoli istället havssträckan tar ungefär en timme att slutföra.

🏨 Bo på de bästa hotellen till otroliga priser 🏡
💸 Slipp betala växlingsavgifter 💳
🪂 Om du inte gillar att stå still får du inte missa de här utflykterna. 💃
🚙Vill du röra på dig?  Hyr eller köp det du behöver✈

Leave a Comment!