Tokyo stadsguide: vad du kan se från Ginza i Shinjuku och Rappongi

Tokyo är båda en modern uteplats ständigt upplyst av neon och full av skyskrapor, En plats för tekniska underverk är nattklubbar fashionabla men också gamla styrka av kultur Det erbjuder intressanta attraktioner för turisten som letar efter Japans autentiska själ. Förutsatt att det är möjligt att ta reda på det, förstås. Eftersom den Japan det är svårt för oss att förstå det som det är nästan omöjligt att se hela Tokyo det med deras 13 miljoner kilometer och den gränslösa förlängningen är en värld. Och jag Tokyo stadsdelar de är en av de många variationerna i denna värld att upptäcka. Letar efter överraskningar.

Först och främst måste du komma ihåg Tokyo är enormt: Flytta mellan 278 stationer av staden och de 13 tunnelbanelinjerna – för att inte tala om att hitta en plats att stanna och vila – kan vara en tröttsam uppgift. För att göra uppgiften mindre svår, här är en kort guide till stadsdelarna i Tokyo. Var och en med sin egen lilla eller stora särdrag.

Distrikten i Tokyo: här är Ginza

Ginza är inte bara en av berömda stadsdelar i Tokyo men det är förmodligen det mest kommersiella området elegant och dyrt av alla Japan. När landet öppnades för utrikeshandeln 1860Efter två århundraden av självpålagt isolering var det här som västerländsk import och första palats med västerländsk arkitektur. Idag är Ginza där du hittar en publik varuhus, butiker av internationella varumärken, restauranger exklusiv, hotell, Konstgallerier och det historiska palatset Ginza Wako, En byggnad som byggdes tidigt på 30-talet och som rymmer lyxbutiker och smycken.

Den bästa tiden att besöka grannskapet är Söndag, När huvudvägen är stängd för trafik bilen och fotgängarna kan cirkulera mer fritt. Det finns också ett uttryck Gin-bura, Som bokstavligen betyder ”vandrande Ginza”, och indikerar att vandra dessa gator. I närheten ligger Tsukiji fiskmarknad, En av de största lådor grossist- av världen runt det finns fortfarande några utmärkta sushirestauranger.

🏨 Bo på de bästa hotellen till otroliga priser 🏡
💸 Slipp betala växlingsavgifter 💳
🪂 Om du inte gillar att stå still får du inte missa de här utflykterna. 💃
🚙Vill du röra på dig?  Hyr eller köp det du behöver✈

boende sardinien tips

Den gamla staden för utlänningar

Om säg det till Tokyo stadsdelar det är svårt att prata om det Shinjuku det är nästan omöjligt. Ja, för det verkar som att det här området har tusen liv. född som poststation 1698 i tjänsten av de feodala herrarna och deras tjänare som reste bland dem Edo och provinserna, Shinjuku räddades från den stora jordbävningen 1923 genom att få den att utvecklas snabbt.

Resultatet är att det byggdes här 1971 den första japanska skyskrapan, den Keio Plaza Hotel i den västra delen av Shinjuku och idag mer än en dussin skyskrapor, Inklusive flera hotell, prickar det Shinjuku Skyline. Den mest kända är utan tvekan Palazzo del Tokyo Metropolitan Government Office – huvudkontoret för den politiska och offentliga förvaltningen i Tokyo – inrättat 1991 och 243 meter hög. Det är en av de platser mest besökta av turister eftersom det har ett 200 meter högt panoramaområde och när det är klart kan du se förutom hela staden också berg FUJde.

Tokyo stadsdelar

Den mest trafikerade stationen i Japan

Att separera de två områdena i Shinjuku är den mest trafikerade pendlingsstationen i landet och runt ett livligt kommersiellt distrikt bland vilket det enorma komplexet sticker ut Takashimaya shinjuku och många butiker som specialiserat sig på elektronik till ett bra pris. Detta är en av ansiktena till Shinjuku; den andra är det Kabuki-cho, En ökänd rött ljusområde med tvivelaktiga klubbar, kärlekshotell, Massagerum och karaokerum. Till exempel är här Robotrestaurang, En plats där robotutmaningar uppstår medan lättklädda värdinnor hånar. Maten är dålig och den är kitsch. Men det är alltid en attraktion.

Strax utanför Shinjuku station är då Omoide Yokocho (Eller Memory Lane), till strängning av små stänger, stopp och provisoriska grillar Det har uthärdat i årtionden och är ett hörn av Tokyo som definitivt förtjänar att ses. Åtminstone om du vill äta spett i mörka grottor dricker öl mitt i en tidvatten av mer eller mindre konstiga ansikten.

ginza or shinjuku

Tokyo stadsguide berättar alltid historier havsmassorna och de viktigaste transportnaven. Bekräftelsen kommer från grannskapet Ikebukuro, Norr om Shinjuku, på vägen till Yamanote-mätare. Även här finns varuhus och köpcentra och de mest kända är Seibuu och Tobu. Den senare är en av de största i Tokyo och äger rum vid västra avfarten från Ikebukuro station medan Seibu är på motsatt sida.

Köpcentra och nattliv

Vi pratar om stationen: det är den näst mest trafikerade järnvägsnav i Tokyo (Och världen), men det lockar också människor på natten för att grannskapet räcker livlig med många lokalbefolkningen. Några av dessa finns i Sunshine City, En stad inom en stad, som under många år har varit en av avantgarde utposter i Tokyo med en av de högsta skyskraporna. En nyfikenhet: i denna struktur finns en stort utrymme tillägnad Pokémon. Och den största i världen och här hittar du allt om Pokémon-universum

En resa genom sakerna för att se stadsdelarna i Tokyo leder oundvikligen Harajuku, Anses som ungdomsvärldens hjärta från huvudstaden i Japan, Platsen där många av lägen och av trender de senaste åren. Även om det är så Omotesando, En elegant trädkantad aveny som vagt framkallar eliseu fält från Paris, Det är rätt ställe att beundra fönstren i de bästa designerbutikerna.

postorder distrikt i tokyo

Lolitas och fashionabla ungdomar

Området är dock fortfarande mycket uppskattad för den yngre generationen och om nu de lolitor som brukade bli arga har ersatts andra ikoner det är lätt att förstå att du är i centrum av en ständigt byter grannskap. Platsen att passera förblir, men Takeshita-dori, En gata där skyltfönstren i kläder och accessoarer. Om du vill ha ett komplett utseende av Gothuloli, Halvvägs mellan stilen gotisk och halv ärm, det här är rätt ställe som om du drömmer om en riktig rockabilly-dag.

Tokyo stadsdelar

Det finns stadsdelar i Tokyo som nu också har blivit kända på andra sidan världen. Den mest kända är förmodligen Shibuya. Du kan komma hit av många anledningar, men en av de mest upprörande och oemotståndliga är vad alla anser den mest trafikerade korsningen i världen. Och så Shibuya-korsning har blivit en ikon nästan som Eiffeltur till Paris eller den Frihetsgudinnan till New York. Det som slår här är att så snart du lämnar stationen, katapuleras du till en korsningen full av ljus med enorma skärmar på fasaderna av hus, musik och buller och tusentals människor. Blade Runner det var science fiction. Här är verkligheten. Det är nej tillfällighet att vem vet hur många som har filmat här kommersiell eller filmisk: leta efter ett hörn ur den mänskliga strömmen och fyll dina ögon.

samlas på hög i tokyo

Hundstatyn och människohandel

Om korsningen är rörlig symbol det finns också en statisk ikon: Det är av Hachiko hundstaty som ligger framför stationen och är en mötesplats för många ungdomar. Dessutom, även detta bland Tokyo stadsdelar den är full av vuxna butiker, världskedjebutiker. Bland adresserna som ska ringas är adressen till gay center, Även känd som Sentagai, en gågata som fungerar som en magnet för många gungdomsgrupper brinner för subkulturer och speciella stilar. Nåväl Supeinzaka vilket märkligt betyder ”spanska kullenAnledningen? Det är inte känt med säkerhet. Det är dock sant att det är en konstigt tyst gata, stenlagd och skuggad med växter där damkläder och restauranger.

Och nu vägleds vi av Tokyo stadsguide Rappongi. Och om det finns stadens berömda område det är allt. I själva verket är det här området du är Japanska och utlänningar blandas. Det här är stadsdel som har fler barer och klubbar än något annat grannskap var Shinjuku. Och många av dessa platser serverar internationell mat. Du kan se skillnaden mellan natt och dag.

tillverkar ur i tokyo

Tokyos mest multietniska stadsdelar

Med ljus är första intrycket a grannskap självklart modern och multietnisk med ett brett urval av stopp. När mörkret kommer förändras allt: unga människor invaderar gatorna, Det finns grupper av utlänningar och buttadentro, som vet varför de brukar vara svarta, försöker attrahera kunder. Och vi pratar om en område med mycket hög densitet av attraktioner. För att förstå det, gå till Rappongi HillsMellan Roppongi och Nishi Azabu, där de bara är några hundra meter 230 butiker och restauranger, Ett lyxhotell, lägenheter, kontor, en multiplex och en museum på 53: e våningen i Mori-tornet. Och det här är bara förrätten till vad du kan hitta i stadsdelarna i Tokyo.

Grannskapet i Akasaka är nära till säte för den japanska regeringen men framför allt till vissa stora hotell redan litet litet kvarter känt för sitt nattliv. Av dessa skäl besöks Akasaka främst av affärsmän och byråkrater så mycket att få turister säljs. Å andra sidan finns det några restauranger och i synnerhet, kom hit om du letar efter den typiska maten från Korea. Många restauranger har nyligen öppnat och det verkar vara ett Seoul.

tokyo stadsdelar

Picknick under körsbärsblommorna

Vi går vidare på resan mellan Tokyo stadsdelar ska Ueno, Den magiska platsen där lokalbefolkningen samlas för picknick under körsbärsblommorna. Du kommer också hit för att du hittar vad Tokyos nationalmuseum, Det ledande museet för japansk konst och kulturskatter. Väl här kan du inte låta bli att förtrollas av det gamla keramik, de målade rullarna och den stora utställningen av Armures of samurai. Två tips: ja resa med barn definitivt gå till Ueno Zoo, Där några av de de mest snygga jättepandorna i världen. Om du letar efter köksknivar och porslin, gå till Kappabashi, Området där kockar från hela världen väljer unika föremål.

Tokyo stadsdelar

Vi avslutar resan mellan distrikten i Tokyo ägna oss åt Asakusa. Här verkar det som om moderniteten inte har kommit och du kan andas djupt japansk atmosfär. Här finns det Senso-hee, det buddhistiska templet den äldsta i Tokyo, Bestående av en huvudbyggnad och en fem våningar pagod, och är den perfekta platsen om du inte kan gå och se andra städer i Japan. Avsluta resan till Nakamise-dori, Gatan som erbjuder små butiker som huvudsakligen säljer souvenirer och föremål av den japanska traditionen. Landet i stigande sol du vet det redan. Det räcker att du älskar henne.

🏨 Bo på de bästa hotellen till otroliga priser 🏡
💸 Slipp betala växlingsavgifter 💳
🪂 Om du inte gillar att stå still får du inte missa de här utflykterna. 💃
🚙Vill du röra på dig?  Hyr eller köp det du behöver✈

Leave a Comment!