Vad du kan se i Paris: en guide till Saint Denis i Versailles

Paris kan inte beskrivas. Helt enkelt kära. Och det har alltid varit så, för hon har under århundradena, ändå varit hon själv, kunnat förändras och ständigt fascinerat de som kommer långt med henne. ädel och elegant luft, hon rik gastronomi, Den konstnärliga charmen och dess extraordinära kulturell och historisk rikedom. En stad som kan ses och granskas otaliga gånger som, förutom centrum, dock har pärlor precis ur vägen. Att de förtjänar besöket på samma sätt. Ja för att guiden till palats, kyrkor och underverk att se runt Paris det kan ha oändliga kapitel.

Här är en liten smak av vad som ligger från kanten av staden till de skatter somFrankrikes ö har att erbjuda. från Van Gogh Village den skamlösa rikedom av Versailles, Från den första gotiska katedralen till Chantilly Castle. därför att Paris det är inte ett.

Vad du kan se i Paris: målarnas by

Att bada i charmen med Frankrike landsbygd och samtidigt upptäcka impressionisternas arv i allmänhet, och van Gogh i synnerhet, går bara tre km norr om Paris och ta dig till staden Auvers-sur-Oise. Det är en trevlig by med utsikt över floden Oise, omgiven av vingårdar och gamla stengårdar som förklarar områdets långa historia. Men den verkliga magneten är kopplad till konst: här kan du göra korta resvägar som leder till de platser där impressionistiska målare, som Van Gogh, Cézanne, Pissarro, Rousseau, Corot och Daubigny, de lämnade bockarna. Se den ursprungliga modellen av så många kända verk att många tror att de är födda Normandie. Men faktiskt var många målade här.

Vad du kan se i Paris

de den lokala myten är dock fortfarande Van Gogh: På en kulle ligger den romanska kyrkan Notre Dame de Auvers som förevigades i ett av de mest kända verken. Efter den här konstnärens tråd för att leda oss till den vi måste se i Paris, anländer viAuberge Ravoux, också känd som Maison van Gogh, Platsen där konstnären bodde från 20 maj 1890. Nu hyr vi inte längre rum, men restaurangen ser fortfarande ut som den kaffe för artister från 1800-talet. Van Gogh brukade vara sitt vid ett bord på baksidan av matsalen. För att hylla honom en sista hyllning, gå till stadskyrkogården: solrosblommorna är vila efter hans självmord. Och bredvid den finns också brorens grav.

Ett annat monument, Maison-Atelier de Daubigny utställer målningar av kända konstnärer, inklusive Daubigny, Corot, Daumier och Oudinot, medan det i utkanten av byn, i en skog, finns Château de Auvers-sur-Oise från 1600-talet, omgiven av charmiga franska trädgårdar. Slottet är också värd för en multimediautställning utformad som en speciell upplevelse för att fördjupa besökare i impressionistisk konst.

🏨 Bo på de bästa hotellen till otroliga priser 🏡
💸 Slipp betala växlingsavgifter 💳
🪂 Om du inte gillar att stå still får du inte missa de här utflykterna. 💃
🚙Vill du röra på dig?  Hyr eller köp det du behöver✈

att se runt Paris:

Vad du kan se i Paris: palatset

är en symbol för storhet. Och det gör inte förväntningarna besvikna. de Versailles slott ligger bara 16 km sydväst om Paris och är utan tvekan en av de vackraste kungliga slotten i Frankrike. Önskas av Louis XIII 1624 som jaktstuga den förvandlades till en magisk plats som oser av överflöd i varje hörn och inte får missa under en resa till Paris. Innan kungen levde Louvren: Men 1682 flyttade Ludvig XIV och hans hov hit. Det är ingen tillfällighet att byggnadens struktur och inredning hade demonstrerats solen kungens kraft. Och allt är alltför stort.

Siffrorna bevisar det: Slottet har skönheten i 2100 fönster, 700 rum, 1400 skorstenar och mer än sextio fler mellanlandningar 800 hektar stor park. Medan vissa rum, som Spegelsal, har sett sidor med historia: här, 1919, har Fördraget i Versailles som avslutade första världskriget. Otaliga konstverk bevarade inuti men också och Trädgårdar är definitivt värt ett besök. Kom ihåg att slottet är stängt på måndagar och att det finns bekväm transport för att komma dit – du kan fånga dem tåg från Montparnasse station vid Versailles-Chantier eller RER C-linjen till Versailles Rive Gauche.

paris guide

Fontainebleau Castle och Marie Antoinettes Budet

Fontainebleau, cirka en timme med bil eller 55 km, från Paris, är det perfekta resmålet för dagsutflykter. Som det har varit i århundraden tillbakadragandet av den franska adeln. eftersom Lluís VI till Napoleon III700 år senare, okej 34 franska suveräner valde honom som tillflykt och till och med idag anländer 300 000 människor varje år. Inuti kan du förlora dig själv till den turkiska BUDER av Marie Antoinette eller det överdådiga Napoleon III-teatern medan trädgårdarna sträcker sig över mer än 130 hektar. Men överraskningarna verkar aldrig ta slut: förklarade Mänsklighetens arv av UNESCO, Fontainebleau är klar 1 500 rum inredda i olika stilar och inuti finns fyra samlingar som är värd ett museum: det av målningar, det av möbler, liksom samlingen av Napoleon I och Kinesiska skatter av kejsarinnan Eugenie.

Runt slottet vidgas de ut trädgårdarna som är tre: det närmaste palatset, mycket älskat av Caterina de’Medici det är en triumf av blommorna. Sedan finns det en stor fransk trädgård designad av samma arkitekt som han arbetade i Versailles. Slutligen, engelska, där du går mellan grottor och i utkanten av en flod, och sedan läggs hela området in stor skog av Fontainebleu som sträcker sig över mer än 25 tusen hektar täckt huvudsakligen av skog. Här kan du gå, springa, åka häst men också klättra på klipporna: det anses vara en av de bästa naturliga platserna i stenblockering. av Isle of France. Då finns det mycket natur runt: att korsa hjort, vildsvin och fasan är väldigt enkelt.

Vad du kan se i Paris: Rambouillet slott

För att komma dit måste du resa cirka 50 km. Men är det värt det. Priset är att upptäcka Rambouillet slott, En gammal bostad Frankrikes kungar blev sommarresidens för Franska republikens presidenter från 1896 till 2009. Slottet är mellan Versailles och Chartres.

Château de Rambouillet föddes i mitten av 1300-talet som befäst slott och förvandlades gradvis av dess ägare till ett semesterpalats tills det förvärvades av Louis XVI 1783. Sedan dess ursprung som en fästning har den bevarat några detaljer och de bevaras på 1300-talet och ligger i centrum av bortom 20000 hektar skog som tidigare representerade de franska kungarnas jaktområde medan parken är en fantastisk fransk trädgård korsad av bassänger och kanaler. Inuti, rum rikt dekorerade med möbler och gobelänger. Missa inte Budet av Marie Antoinette och den stora matsalen där Carlos X undertecknade sitt abdition 1830.

För att komma dit måste du ta tågstationen Paris-Montparnasse Transilien tåg – linje N – till Rambouillet station; sedan buss R mot Bergerie National och gå av vid Château (8 minuters bilresa).

Saker att se i Paris: Saint Denis katedral

En av de destinationer som absolut måste ingå i listan över vad man ska se i Paris är Saint-Denis katedral, Ett mästerverk som har flera skivor: det är det den första franska gotiska kyrkan och en skattkista som innehåller landets historia sedan dess Här är begravda 42 kungar, 32 drottningar, 63 prinsar och prinsessor av Dagobert till Louis XVIII och Marie Antoinette. Basilikan står på platsen för en gammal kyrkogård där den första biskopen i Paris, martyren Denis, som dog i mitten av 2000-talet e.Kr., begravdes. 1121 bestämde abbot Suger var kyrkan skulle byggas och med vilken stil: just den gotiska som föddes.

där katedralen har en latinsk korsplan och den utvecklas i höjd för 28 meter med extrem elegans tack vare de innovativa tekniker som används och sticker ut för de stora rosfönstren som visas bland de första Frankrike. Besöket i inredningen låter dig utforska nationens historia: i själva verket här är kungarnas gravar från Merovingi-perioden Dagoberto passerar genom de karolingiska kungarna som Carlo Martello, Pepin the Short och Carlo the Bald. Kommer till dynastin i capeta medan jag Bourbon Kings De har inte begravningsmonument, men deras balsamerade kroppar är begravda i krypten.

För att komma dit måste du bara ta Paris tunnelbanelinje 13 och gå av vid hållplatsen Basilica Saint-Denis. Några stopp innan du går ner till Saint-Ouen, En annan stad i utkanten av Paris där Saint-Ouen-marknaden, Den största marknaden i Paris och vissa säger i Europa. Det är öppet var sjunde ände och samlas mer än 2000 specialiserade återförsäljare inom möbler, speglar, lampor och föremål samt unika konstverk och konstverk.

Om du hittar det du är intresserad av, inga problem: det finns frakttjänster på gatorna som kan leverera varor direkt till ditt hem.

🏨 Bo på de bästa hotellen till otroliga priser 🏡
💸 Slipp betala växlingsavgifter 💳
🪂 Om du inte gillar att stå still får du inte missa de här utflykterna. 💃
🚙Vill du röra på dig?  Hyr eller köp det du behöver✈

Leave a Comment!